A szép képek nagyban múlnak a megfelelő ruha választáson, ezután jön a megfelelő helyszín és napszakválasztás. A maradékban pedig a ti energiáitok keverednek az enyémmel és készülnek el a csodafotók! Olvassátok el az alábbi tanácsokat és öltözzetek fel jól!

Mit NE vegyél fel:

 1. Kényelmetlen ruhát, ami túl szűk vagy túl bő, nem időjárásnak megfelelő vagy amikből kibuggyannak dolgok vagy épp, hogy olyan mintha egy krumplis zsákot húztál volna fel magadra. (egy deréköv ezen segíthet)
 2. Az is kényelmetlen lehet, ha az adott ruha nem a te stílusod. Ne húzz fel olyan ruhát, ami még sosem volt rajtad.
 3. Olyan ruhát, ami az alkatodnak nem előnyös.
 4. Elnyűtt és (nem direkt) bolyhos ruhát.
 5. Sajnos a sötét színeket, feketét és fehéret is csak módjával, mert nem mutatnak jól a képeken.
 6. Logózott, feliratozott, matricázott, nagy mintás ruhákat most hagyd a szekrényben.
 7. Túl sok féle mintát ne keverjetek, a kevesebb több. (pl. Ha már valaki mintás ruhában van, akkor a többiek legyenek inkább egyszínűben)
 8. Erős, neonos színeket kerüld el, mert nem fognak jól mutatni a képeken plusz vissza is verődhet kéretlenül.(pl. magenta, pink, királykék, neon sárga (de pl. a napsárga,bordó jó)..)
 9. Olyan színt, ami nem sápaszt!

Milyen ruhákat válogass a fotózásra/Hogyan:

 • A legjobb, ha természetes, natúr színekben gondolkodsz, emellett játszhattok a mintákkal is, de csak csínján. Kis apró virág vagy bohó minták nagyon jól néznek ki a fotókon. (mellé pl. már ne jöjjön senki kockásban)
 • Egységes stílusban öltözzetek fel, ha laza a vonal, akkor legyen mindenki laza, ha elegáns, akkor mindenki öltözzön fel tisztességesen. :D
 • Tedd egymás mellé a ruháitokat, hogyan mutatnak egymás mellett, ha valamin nagyon megakad a szemed, az kakukktojás, keress helyette valami olyat, amilyen szín esetleg már van a többiek szettjében.
 • Aktuális évszaknak megfelelőt. Mindig vedd figyelembe az aktuális évszakot, és annak megfelelően válaszd ki az adott színeket.
 • Stúdiós fotózásnál inkább világosabb színeket javaslok és 2-3-nál többet ne mixeljetek egymással.
 • A helyszínhez igazítsd a ruhák színeinek a harmóniáját.
 • Ha kislányra szoknyát adsz, aki még nem jár önállóan, akkor figyelj arra, hogy a szoknya könnyen felcsúszik és kilóg majd a pelenka, vagy a bugyogója, ezért picikre érdemes egy bloomert vagy rövidnadrágot is ráadni pluszban.
01 / 07

inspirációs képek: pinterest

Plusz tipp:

Ha meg akarod ütni a Jolly-Jokert, akkor mindenképpen föld színekben gondolkozz! Barna, krém és pasztel színek, bordó, khaki, mustár sárga, napsárga, kopott kék, rozsda, oliva, zöld-smaragd szín!


 • Játssz a textúrákkal, nagyon jól tudnak mutatni a fotókon: Kötött dolgok, bársony, több réteg ruha, műbőr stb. ♥
 • Az egységes stílus mellett amivel tudsz játszani, hogy válassz egy színt, ami mindegyikőtökön megjelenik valahol. (Valakinek legyen mondjuk barna cipője, valakinek meg barna nadrágja, valakinek meg mondjuk barna sálja.)
 • Három vagy négy színnél többet nem javaslok amikor ruhákat válogattok. Ezek is legyenek harmonikusak egymással. Pl. ha valaki pasztellben pompázik, akkor mellette nem fog jól mutatni egy erős szín. A feketét és fehéret pedig érdemes módjával használni, inkább törekedjetek arra, hogy olyan színt találjatok, ami illik hozzátok és megfelel az elképzeléseiteknek.