A stúdiós fotózásnak megvannak a maga szabályai, amiket nem hagyhatunk figyelmen kívül... 4+1 tipp a stresszmentes fotózásért!


1. Érkezés

Nagyon kellemetlen, amikor késtetek és látszik a fejeteken, hogy előtte jól összevesztetek, hogy miért nem tudtatok időben elindulni otthonról. A gyerekekkkel elindulni , vagy épp a csúcsforgalomban átkecmeregni a városon nem egy egyszerű feladat...


Pro tipp: Érkezz meg legalább 15 perccel előbb a helyszínre.


2. Öltözködés

A pici gyerekek nem arról híresek, hogy szeretnek öltözködni, ezért a legjobb, ha elkerüljük a szörnyű traumát , amit az öltözködés okozhat. Még otthon húzd rá a fotózós ruhát és arra mehet védőfelszerelésként egy pulcsi vagy előke.


Pro tipp: Ne hozz el 4 szettet, inkább fotózd le otthon és küldd el nekem előre e-mailben, ne vasalj és cipekedj feleslegesen.


3. Fotózás ideje

Nem 60 perces a 60 perces fotózás. Bár a stúdióbérlés 1 órára szól, de a fotózásra ténylegesen kb 45 percünk lesz. Egésztől-egészig tart a bérleti idő, amibe beletartozik a rendrakás, öltözés is. Elpakolni általában én szoktam, amég ti összekészültök.


Pro tipp: Ne stresszelj, 45 perc elég arra, hogy elengedő mennyiségű szuper kép készüljön!


4.Nassolás, evés

A fotózáson már ne egyetek, mert rátapad az arcra, fogra, koszos lesz a ruha és a gyerkőc csak azzal fog foglalkozni, hogy egyen. Ha pici babáról van szó akkor pedig természetesen lehet szoptatni, etetni.


Pro tipp: A fotózás utánra megjutalmazhatod egy kis nasival, ezzel is motiválva arra, hogy mi vár rá ha játszik most veletek.


4+1. Mondd el a gyereknek, férjednek, hogy mi fog történni, mutass egy képet a fotósról előtte, hogy kivel találkoztok. Mondd el neki, hogy mire számíthat és mire jó ez nektek, hogy elmentek egy ilyen fotózásra.

Nordix stúdió, családi fotózás