Sokan bepánikoltatok, hogy milyen ruhába is gyertek a fotózásra, én azt mondom, hogy ne gondoljátok túl.

Minél egyszerűbb, annál jobb! De mégis ami fontos, hogy önmagatok legyetek a fotózáson. Had adjak pár tippet a felkészüléshez.


Maradj önmagad!

Jöhetsz farmerban és pólóban, lazán, de csinosan vagy akár kiöltözve elegánsan is. Ez nagyban függ a választott teremtől, hogy mi illik hozzá.

Rád bízom, lényeg, hogy ne érezd magad feszélyezve.

Ha nem vagy biztos a választott ruhádban, inkább hozz még egy szettet amit könnyű áthúzni. Amúgy akár elhozhatod a kedvenc csúnya pulcsidat vagy a menő karácsonyi pizsamád is.


Stílus, szín

A föld színek mindig nyerők, emellett kereshetsz bordót, zöldet, barnát, olívát, bézst vagy akár metál színeket ezzel is támogatva az ünnepi hangulatot.

A pasztell, krém színek mindig befutók, érdemes megnézni, hogy milyen színeket használnak a stúdió díszletében(kivéve a falat) is és hasonlókat nézz. (díszpárnák, faliképek, karácsonyfadíszek)

Lehetsz egyszínűben is és akkor a kiegészítőkkel tudsz belevinni egy kis színt. A kevesebb sokszor több! :)


Rétegek,textúrák

Használhatsz plusz rétegeket amikkel feldobhatod a fotókat. Gondolok itt mellényekre, kardigánra, hosszú zoknira…

Kedvenceim egyébként a texturált anyagok. Egy szép kötött pulcsinak a mintája, kordbársony, bársony, műbőr, csipke… Nagyon jól mutatnak!


A ruhán túl

Érkezz frissen mosott hajjal, vagy előző este is megmoshatod. A pasik, ha kipattogósak akkor érdemes előző este borotválkozni szintén, vagy kicsit borostás is lehet.

Dobj fel egy nem zsíros alapozót vagy púdert a bőrödre és egy laza nappali sminket. Ha pedig szeretnéd magad profikra bízni, akkor kérhetsz profi naturális sminket is a fotózásra. Ha igényed van rá szólj és adok kontaktot a stúdió sminkeséhez.

A smink ára stúdió függő, 8000-10 000 Ft-be kerül.


Végül ami fontos:


Hangold össze a színeket. Legegyszerűbb módja, ha ledobod magad elé a ruhákat a szőnyegre és megnézed egymás mellett milyenek, ha nem akad meg valamin a szemed, akkor sínen vagy.

Ha cipőt akarsz viselni a fotózáson akkor hozz váltócipőt, és figyelj arra, hogy itt se legyen kakukktojás. Szerintem a legegyszerűbb, ha zokniban és harisnyában vagytok, vagy akár mezítláb, a stúdiók fűtöttek. :)

Három vagy négy színnél többet nem javaslok amikor ruhákat válogattok. Ezek is legyenek harmonikusak egymással. A feketét érdemes módjával használni, inkább törekedjetek arra, hogy olyan színt találjatok, ami illik hozzátok és jól is érzitek magatokat benne.


Mit NE vegyél fel:

Kényelmetlen ruhát, ami túl szűk vagy túl bő, amikből kibuggyannak dolgok, vagy épp, hogy olyan mintha egy krumplis zsákot húztál volna fel (deréköv nélkül). Az is kényelmetlen lehet, ha az adott ruha nem a te stílusod.

Olyan ruhát, ami az alkatodnak nem előnyös.

Elnyűtt ruhát. Ne gyere el bolyhos vagy picit is szakadt ruhában, ha csak nem direkt ilyen. Az lesz az első ami minden képen meglátszik.

Logózott, feliratozott, matricázott ruhákat kerüld el messziről, ha csak nem akarsz reklámtáblának kinézni.

Túl sokféle mintát ne keverjetek, a kevesebb több.