Sokan bepánikoltatok, hogy milyen ruhába is gyertek a fotózásra, én azt mondom, hogy ne gondoljátok túl.

Minél egyszerűbb, annál jobb! De mégis ami fontos, hogy önmagatok legyetek a fotózáson. Hoztam azért pár tippet a felkészüléshez.


Maradj önmagad!

Jöhetsz farmerban és pólóban, lazán, de csinosan vagy akár kiöltözve elegánsan is. Ez nagyban függ a választott teremtől, hogy mi illik hozzá.

Rád bízom! Lényeg, hogy ne érezd magad feszélyezve az adott ruhában, mert az megöli a hangulatot.

Ha nem vagy biztos benne, hogy jól választottál akkor küldj egy emailt a ruhákról én pedig segítek megszavazni melyik a jobb választás. Amúgy akár elhozhatod a kedvenc csúnya pulcsidat vagy a menő karácsonyi pizsamád is. Ha van karácsonyos zoknid nehogy otthon hagyd! :)


Stílus, szín

A föld színek mindig nyerők, kereshetsz barnát, bordót, zöldet, barnát, olívát, khakit, bézst, törtfehéret. A pasztell, krém színek mindig befutók, érdemes megnézni, hogy milyen színeket használnak a stúdió kiegészítőinél is és hasonlókat nézz. (díszpárnák, faliképek, karácsonyfadíszek színei) Ne feledd: A kevesebb sokszor több! :)


Rétegek,textúrák

Használhatsz plusz rétegeket amikkel feldobhatod a fotókat. Gondolok itt mellényre, kardigánra, hosszú zoknira… (Nagyon ne öltözzetek be, mert a stúdió fűtött.) A legjobbak a texturált anyagok. Egy szép kötött pulcsi, kordbársony, bársony, műbőr, csipke… Nagyon jól mutatnak a fotókon!


Végül ami fontos:


Hangold össze a színeket. Legegyszerűbb módja, ha ledobod magad elé a ruhákat a szőnyegre és megnézed egymás mellett milyenek, ha nem akad meg valamin a szemed, akkor sínen vagy. Ha cipőt akarsz viselni a fotózáson akkor hozz váltócipőt, és figyelj arra, hogy itt se legyen kakukktojás. Szerintem a legegyszerűbb, ha zokniban és harisnyában vagytok, vagy akár mezítláb, a stúdiók fűtöttek. :)

Három vagy négy színnél többet nem javaslok amikor ruhákat válogattok. Ezek is legyenek harmonikusak egymással. A feketét érdemes módjával használni, inkább törekedjetek arra, hogy olyan színt találjatok, ami illik hozzátok és jól is érzitek magatokat benne.


Mit NE vegyél fel:

  1. Kényelmetlen ruhát, ami túl szűk vagy túl bő, amikből kibuggyannak dolgok, vagy épp, hogy olyan mintha egy krumplis zsákot húztál volna fel.
  2. Olyan ruhát, ami nem a te stílusod.
  3. Olyan ruhát, ami az alkatodnak nem előnyös.
  4. Elnyűtt ruhát. Ne gyere el bolyhos vagy picit is szakadt ruhában, ha csak nem direkt ilyen. Az lesz az első ami minden képen kikandikál.
  5. Logózott, feliratozott, matricázott ruhákat kerüld el messziről, ha csak nem akarsz reklámtáblának kinézni.
  6. Túl sokféle mintát ne keverjetek, a kevesebb több.


A ruhán túl

Érkezz frissen mosott hajjal, vagy előző este is megmoshatod. Ha magad sminkelsz akkor dobj fel egy nem zsíros alapozót vagy púdert a bőrödre és egy laza nappali sminket. Ha pedig szeretnéd magad profira bízni, akkor kérhetsz naturális sminket is a fotózásra stúdióban. Ezzel kapcsolatban érdeklődj kérlek külön!

A pasik bőre, ha hajlamos kipattogni borotválkozás után, akkor inkább ne aznap borotválkozzanak, hanem előző este vagy az még jobb, ha kicsit borostásan érkeznek a keléses babapopsibőr helyett.


Kellemes készülődést kívánok!